bannerimage

Contact Information

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Visiting address

ADRZ location Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Mailing address

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact

News

CIOS-studenten maken kennis met Hyperbare Zuurstoftherapie

16 April 2014

In april 2014 zijn 26 CIOS-studenten uit Goes en Breda in ons centrum op bezoek geweest, in het kader van het volgen van een Divemaster-opleiding.

Zij hebben het volgende verslag gemaakt van hun bezoek:

CIOS-studenten bezoeken het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie

Alle studenten van het KV Divemaster en de Cursus Persluchtduiken zijn op woensdag 16 april naar het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie in Goes geweest. Dit centrum is gevestigd in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.

Onder bezielende leiding van arts Hyperbare Geneeskunde Dhr. T.P. van Rees Vellinga (Tjeerd) hebben de studenten een college gekregen waarin de duikmedische kant van de duiksport werd toegelicht. In dit college kwamen de volgende zaken aan de orde:

  • wat voor effect heeft het ademen van gassen onder druk (bv perslucht) op het lichaam, hierin werden natuurkundige en fysiologische aspecten besproken.
  • wat zijn de natuurlijke en fysioligische aspecten die kunnen zorgen voor complicaties in het lichaam tijdens het ademen van gassen onder druk.
  • wat zijn symptomen en gevaren van deze barotrauma's (ongevallen ten gevolgen van ademen van gassen onder druk).
  • wat zijn de behandelmethodes van deze barotrauma's.

Als afsluiting hebben we allemaal een "droge duik" mogen maken in de decompressiekamer naar 10 meter "diepte". Een bijzondere ervaring!!

Hopelijk blijft het bij dit eenmalig bezoek voor onze studenten en hebben ze meer inzicht gekregen in de gevaren die het persluchtduiken met zich mee brengt. Een goede voorbereiding, een duikplanning en een grote dosis gezond verstand en kennis dragen ertoe bij dat risico's tot een minimum worden beperkt. 

Een zeer leerzame avond!

 

bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact